Fedex versus UPS

När man väntar en leverans från Kina får man vänta länge, speciellt om avsändaren använder fel leverantör.

UPS leveransteknik

Onsdag:
Ett SMS från UPS “Vi ska leverera ett paket till er, det kräver tullavgifter och moms, vänligen betala på swish eller ring för kortbetalning”
Strax efter, ett samtal som undrar om vi fått SMS. Vi svarar ja. Leverans utlovas nästa dag, uppringaren får portkod.

Torsdag:
Hel dags väntan, på kvällen visar internetspårningen att det inte blir någon leverans. Näör vi ringer UPS är numret som man tidigare ringt oss ifrån, inte i bruk. Vi ringer annat nummer och får veta att chauffören varit på plats men inte kommit på grund av att han inte hade portkod. (Ingen UPS bil har för övrigt passerat vid påstådd tid på leveransadress). Man lovar komma dagen efter. Vi ger åter portkod, namn på mottagare och tillstånd att lägga paket utanför dörr om ingen skulle finnas på plats, för säkerhets skull.

Fredag:
Hela dagen går, på kvällen visar internetspårningen plötsligt att det inte blir någon leverans. Vi ringer genast upp och får meddelandet att chaufför varit på plats men inte hittat rätt mottagarnamn. (Namnet står i port, på dörr,(Ingen UPS bil har för övrigt passerat vid påstådd tid på leveransadress).
Vi ber den vi talar med att kontakta chauffören, som inte kan vara långt borta, och får beskedet att chaufförerna hos UPS inte har telefon i bilarna och därför inte kan nås. Men leverans kan ske på måndag. Vår nästa fråga får inget svar, för vi kopplas bort och när vi åter ringer meddelar en telefonsvarare att vi ringer utanför telefontid. UPS kan inte nås längre.

FEDEX leveransteknik

Onsdag:
Samtal om att paket kommer inom 5 minuter. Paket kommer och bärs upp.