Butikerna blir som levande inredningstips

IMG_0314

Nu ser butikerna ut som uppslag i de flottare inredningstidningarna. Softad musik leder mig fram till en reservdelsdisk hos Miele i Solna, där jag ska hämta en liten fjäder till ett dammsugarrör som gått sönder. Den är liten och kostar 67 kronor. Ett nytt dammsugarmunstycke blir det också, för runt 500 kronor. Medan jag väntar tar jag en kopp kaffe och suger på en kola från en burk i närheten.
Tänk att det var på precis samma ställe som jag för kanske 15 år sedan, i ett tråkigt kontorslandskap, försökte bli av med en leasad Fiat Croma som man vägrade ta emot. De ville jag skulle köpa loss den, men så stod det inte i kontraktet. Den gången slängde jag bilnyckeln på chefens skrivbord, tog en bild för att visa att han fått den och gick rätt förbannad därifrån.
Den här gången småvisslade jag lite när jag kolasugande lämnade huset.
Inredning och miljö betyder mycket.

Bild från Arhammars blogg