Dagen när DN bara höjde med 10 procent

dnbild1

För ett år sedan betalade jag en årsprenumeration av DN för 3 366 kronor. I år får jag en räkning på nästan 5 000 kr, 4 981 kr, för samma årsprenumeration. Man har alltså höjt priset med nästan 50 %, vilket jag tyckte kändes blodigt.
Så jag kontaktade DN via telefon, eftersom man inte kan säga upp tidningen på deras hemsida.
Då får jag veta att jag kan ringa ett annat nummer “och utnyttja mina rabatter”, vad nu det kan vara.
Det visar sig att jag med rabatt faktiskt kan få tidningen för endast 4 200 kronor om året. Nu tyckte ju inte jag att det var så speciellt mycket bättre, så jag bad att få säga upp prenumerationen.
Då fanns det, som genom att trollslag, ett speciellt erbjudande just nu, där jag kan få tidningen för 305 kronor i månaden istället. Det gör en årskostnad på 3 660 kronor, och eftersom det bara är en höjning med 10 % från förra året, så tänker jag att det får väl gå.
Tyvärr går det inte att betala årsvis, utan jag måste dutta ut 305 kronor i månaden på den e-faktura de skickar mig. Men det är ok, e-faktura har jag redan även om det inte är varje månad som det nu kommer att bli, utan en gång om året.
Och mitt i alltihop ser jag dessutom en vinst i detta. För under nästa sommar kan jag faktiskt säga upp DN en månad och ta en provperiod med konkurrenten istället, till special-pröva-på-pris. Jag slipper då dessutom en 50 kronors adressändringsavgift i juli. Sen kan jag återknyta bekantskapen med DN till något av deras special-pröva-på-pris nån tremånadersperiod.
Om jag nu inte hunnit vänja mig vid konkurrenten och fortsätter med den för att jag tycker den är precis lika bra eller bättre?
Men det är väl en chansning som DN får ta, när de nu “bara” höjer min årsavgift med 10 procent.

Bild från Arhammars blogg