Dåligt utfört verkstadsjobb på Audi

IMG_4472

Det är dags att vi som konsumenter tar tillbaka vår rätt och använder den makt vi faktiskt har. Som detta med verkstäder till exempel. Det enda man kan göra numera är att klaga. Så här.

I 23 dagar har jag varit av med bilen för en lackering höger fram, en försäkringsskada eftersom jag blivit påkörd.
Jobbet är snyggt gjort.
Det tråkiga är den långa tiden det tagit, men framförallt att jag får tillbaka en bil täckt av fågelskit. Man var noga med att den skulle vara ren när jag lämnade in den.
Då förväntar jag mig att den inte lämnas ut i det skicket.
En annan förväntan man kan ha är att kundtjänsten på Järva Krog följer med ut och ojar sig lite, kanske hjälper till med att torka bort skiten.
De två lediga hade dock fullt upp med att sms:a samt vila sig.
Jag bad dem dock notera, åtminstone för sig själva, att det inte är ok att lämna ut en bil i det skicket, varpå den ena sade att det inte är bra att tvätta en nylackad bil.
Jag skulle då kunna invända att det inte är så bra att den är täckt av fågelskit heller.
Det är ett dåligt sätt att lämna tillbaka en bil på.
Kanske dags för nya riktlinjer, typ inte spela dataspel på arbetstid samt se till att kunder inte får tillbaka en nerskiten bil?

Och sen händer oftast inget mer, än att man möjligen får ett svar att “Vi-har-fått-dina-synpunkter-och-kommer-självklart-att-ta-dem-i-beaktande”. Visst. Jättevisst.
Det är dags att vi som konsumenter tar tillbaka vår rätt och använder den makt vi faktiskt har. Det finns så många ställen att sikta in sig på: bankerna, verkstäderna, försäkringsbolagen, restaurangerna mm mm mm.
De finns där för oss, inte tvärtom.
Låt oss visa det, tänker jag. Och börjar härmed fila på problemet.
Uppdatering:
Jag fick några dagar senare ett samtal från verkstaden där de ursäktade sig och bad mig komma in för att få bilen tvättad. Nu hade jag ju redan tvättat den själv utvändigt, men tänkte att proffsen kunde få putsa lite mer. Kanske dammsuga lite. Få kromen att glänsa i dess nos. Men proffsen var inte så mycket bättre, utan jag kan konstatera att det där med att tvätta bil med en slang – det gör man lika bra själv.

Bild från Arhammars blogg