Den franska tavlan hänger kvar


Den här tavlan har hängt med mig i alla år. Här finns den på bild bakom mina föräldrar, min farmor och hennes man. Den är målad av Jens Kongshammer i Paris och en riktig favorit, även om den tydligen inte anses som “fin och dyr” konst när man googlar på Jens.
Den köptes troligen i Stockholm på söder hos en gallerist som hette Petra, någon gång på 40 eller 50 talet. Denne Petra var vän med min farmor och hennes man, och har sin egen historia, av vad jag kunnat utläsa av diverse brev.
Relationer var inte enklare förr, helt enkelt.

Den här tavlan har hängt med mig i alla år. Här finns den på bild bakom mina föräldrar, min farmor och hennes man. Den är målad av Jens Kongshammer i Paris och en riktig favorit, även om den tydligen inte anses som “fin och dyr” konst när man googlar på Jens.
Den köptes troligen i Stockholm på söder hos en gallerist som hette Petra, någon gång på 40 eller 50 talet. Denne Petra var vän med min farmor och hennes man, och har sin egen historia, av vad jag kunnat utläsa av diverse brev.
Relationer var inte enklare förr, helt enkelt.

Bläddra bland inlägg