Det nya frimärket som inte gick att köpa

IMG_9825

And the times they are a changin´. Häromdagen kom det ut ett nytt frimärke i Sverige. När det kommer ut nya frimärken i Sverige, så brukar de sättas på ett kuvert och stämplas den dag de kommer ut. Frimärkena som kom ut måndagen den 17 mars var nordiska med 12 kronors värde, och de som vill ha en förstadagsstämpel brukar bege sig till postmuseum för att få dem stämplade. Men denna gång gick det inte, för muséer har stängt på måndagar.
Alltså fick intresserade vända sig till postombud över hela vårt land, för att få tag på de nya frimärkena. Postombuden, som har ersatt gamla posten, ska beställa frimärken när de behöver, och det visade sig att inga postombud i Solna eller stora delar av Stockholm ansåg sig behöva 12 kronors nya frimärken, när nu utlandsportot dessutom ändras till 14 kronor 1 april. Konstigt nog var frimärkena också slutsålda på postens filateliavdelning på nätet, redan innan de kom ut och även på utgivningsdagen. De fanns inte heller att köpa på Postens huvudkontor i Tomteboda, Solna. På postens huvudkontor i Tomteboda kan man bara köpa frimärken i kiosken på bilden, och absolut inte de senaste varianterna.
Så här har vi en situation där Svenska posten ger ut ett nytt frimärke, men det går inte att köpa det för att stämpla på utgivningsdagen. Och inte sen heller, eftersom ingen vill ha ett 12 kronors när det är 14 kronors man behöver.
Det är inte lätt att vara filatelist!

Bild från Arhammars blogg