DNSSWEDEN – Bedrägeri och bluff på riktigt låg nivå

Jag fick ett brev, med vänliga hälsningar, från Mikael Bengtsson på “DNS-Sweden”, mikael@dnssweden.com . Han vill inte vara med på bild, så vi kan kalla honom för Lars Kuitert istället.

Bästa Herr/Fru,

Vi har fått en begäran om registrering av webbplatsen www.norrabegravningsplatsen.com. Vårt system visar att du är ägare till www.norrabegravningsplatsen.se. Detta kan få långtgående konsekvenser för dig i framtiden. Vi är därför skyldiga att kontakta dig, för att kunna erbjuda dig förstahandsrätten till registreringen. Det innebär att vi kommer att avslå ansökan från den tredje parten och webbplatsen
www.norrabegravningsplatsen.com. Efter överenskommelse kommer vi att länka denna webbplats till: www.norrabegravningsplatsen.se

Detta innebär att du kommer att ha förstahandsrätten till domännamnet, i syfte att undvika eventuella framtida problem.

Vi är oftast skyldiga att registrera domännamnet och att skydda det under en period av 10 år. Det årliga priset för COM-ändelsen är 249,90 kr per år. Det innebär en engångsbetalning på 2499 kr. När länken är klar kommer all internettrafik som går till COM-ändelsen att automatiskt kopplas till din nuvarande anknytning och webbplats. Denna process kommer att ta högst 24 timmar. Detta domännamn kommer då att ha en global räckvidd. Den tredje parten kommer att avvisas och kan inte längre använda ditt domännamn.

Och så fortsätter det med hur viktigt det är och vilken tur att jag just kan få hjälp av DNS Sweden. Detta måste ju besvaras, med ett tack, så jag kontaktar dem snarast förstås. Inte för att det är så bråttom, de har öppet mellan 9 – 20.00, på Svetsarvägen 15 i populära Solna Businesspark. T-bana, pendeltåg och tvärbana runt knuten. Men ändå.

Hej Mikael,

Tack för brev.
Hur tänkte du att vi skulle gå vidare med detta?

Kurt
Norra begravningsplatsen

Jag fick inget svar från Lars, och det var ju tråkigt. Så jag skickade en påminnelse om mitt intresse, och lade till ett förslag.

PS. Jag har ett förslag till dig. Jag har nämligen fått en begäran om registrering av webbplatsen dnssweden.net, där mitt system visar att du är ägare till DNSsweden.com. Detta kan få långtgående konsekvenser för dig i framtiden. Vi är därför skyldiga att kontakta dig, för att kunna erbjuda dig förstahandsrätten till registreringen. Det innebär att vi kommer att avslå ansökan från den tredje parten och webbplatsen www.dnssweden.net. Efter överenskommelse kommer vi att länka denna webbplats till dnssweden.se eller dnssweden.com, vilket ni tycker är bäst.

Detta innebär att du kommer att ha förstahandsrätten till domännamnet, i syfte att undvika eventuella framtida problem.

Vi är oftast skyldiga att registrera domännamnet och att skydda det under en period av 10 år. Det årliga priset för net-ändelsen är 175 kr per år. Det innebär en engångsbetalning på 1750 kr.

Om du visar intresse så kommer den tredje parten därefter att avvisas av oss. Du kommer att få en bekräftelse och all information du behöver via e-post på samma dag.

Med vänliga hälsningar

Michael och Kurt Bengtsson
Norra begravningsplatsen

PS. Oops, Vi heter visst likadant? Kul! fast jag stavar med ch.

Här kan du läsa mer om “Mikael Bengtsson” och hans gelikar. Och här kan du också läsa.
Och här finns en bra PDF om hur du kan skydda dig mot bedragare.

Bild från Arhammars blogg