En servicedag hos Upplands Motor

um1

Det är dags att serva bilen, en Renault Megane. Den har gått 6 000 mil, så en liten lampa på instrumentbrädan talade om att nu var det dags. Och det var ju fiffigt, även om den höll på att skrämma slag på föraren vid tillfället, som efter lite bläddrande i instruktionsboken kom fram till att verkstaden måste kontaktas snarast, om inte genast.
Nu gick lampan att nollställa rätt lätt, men service måste det bli ändå. Med en Renault kan man i Solnatrakten välja mellan Bilia och Upplands motor, och en snabb jämförelse i broschyrer och besök, visade att Upplands motor var ca 1000-lappen billigare. Deras hemsidor talar inte gärna om vad det kostar, kanske för att man inte ska kunna jämföra.
Men på hemsidan går det att boka service, och inom en vecka fick jag tid. Jag skulle dyka upp på verkstaden 15 minuter innan 11.03, vilket kändes välplanerat och effektivt.
Samtidigt lovade hemsidan gratis lunch om jag väntade.

“Stanna kvar hos oss när vi servar din bil och gör något trevligt! Frukost, lunch, gym eller internetcafé?”
“Vi tror på riktigt bra service.”
“Det ska vara enkelt att serva bilen och det ska gå snabbt. En normal 3000- milaservice tar mellan 1–2 timmar, precis lagom för att njuta av god frukost eller lunch i någon av våra restauranger. Vi bjuder.”

Toppen, helt enkelt.

um6-1

Fast lite smolk blev det, när jag checkade in i receptionen. Tiden 11.03 fanns bara på mitt bekräftelsemail, i datan stod det 07.00. Killen som skulle fixa bilen gick dessutom på lunch till 12.
Och lunchen drog tydligen ut på tiden, för tio i ett hade bilen ännu inte hämtats på parkeringen, så när den egentligen skulle vara klar var den inte ens påbörjad.

um4-1

Nåväl, kaffe och kakan till var god och den fria lunchen hade en air av gourmet över sig.

um3

Sammantaget blir det väl godkänt, tack vare trevlig personal, servicetekniker som hörde av sig om tändstift och omtanke på plats.
Och det där med Internet, det är kanske lite för tekniskt avancerat för en bilverkstad?

Bild från Arhammars blogg