Ett klick på myggbettet lindrar

IMG_4736

När regnet piskat bort den sol som man trodde skulle komma med midsommar, så gav det utrymme för vår inre städpatrull. Idag blev det en djupdykning under handfatet i badrummet. Avloppsrensning och skåpgenomgång.

Det som ryms i det skåpet tar upp halva vardagsrummet när det sprids ut för att sorteras. Plåster från 1981 samsas med tryckförband från 1973 och våtservetter från 1990-talet. Och så dök den lilla gröna saken upp. Ingen bruksanvisning, inget schatull, bara löst nerslängd bakom en fotfil och tre luskammar i plast.

Efter lite googling visade det sig vara en liten elektronisk manick som hette Mosquito-click, också känd under namnet Zanza-click. Den är tillverkad i Italien och har fått sitt namn efter “zanzara” som betyder mygga på italienska.

Meningen är att man ska klicka i tjocka änden för att alstra ström i den smala, och när man gör det på ett bett från mygg, hästbromsar eller små maneter så slutar det klia och eventuell svullnad går ner. Jag har inget som helst minne att jag köpt den, men jag kommer inte ihåg att jag köpt tre luskammar heller så…

Nu har det slutat regna, så då ska jag låta en mygga bita mig, och testa den fantastiska Zanzaraklickaren. Och medan jag väntar för att se om den har utlovad effekt, ska jag i vanlig ordning smälla övriga myggor som tror att jag är ett frukostbord.

Bild från Arhammars blogg