Free, värre än comhem

free02
Har ni tröttnat på inkompetenta eller bara onåbara, krångliga och ovilliga kundtjänster? Var glada att ni inte behöver kontakta free.fr, som är en motsvarighet till vårt svenska comhem fast i Frankrike. De är faktiskt snäppet sämre än comhem vilket jag inte trodde var möjligt.

En kompis har en box med free i Frankrike, som styr tv, telefon och internet. Plötsligt fungerar den inte, vilket måste anmälas. Finns det något telefonnummer att ringa? Nej. Finns det en mailadress på hemsidan? Nej. Man kan dock gå in och anmäla fel via hemsidan, om man loggar in.
Men att logga in från trasig internetkoppling går inte, så det får göras från Sverige. Efter mycket krångel får vi ett nytt lösenord till anmäld emailadress som ju inte fungerar eftersom vi fått nytt lösenord som vi inte kan. Till slut lyckas vi ändå få fram lösenordet via annan alternativ mailadress och loggar in, bara för att märka två saker: Supporten nås bara på franska, och bara via en chat. Tchat, som det heter på franska. ( Det lär finnas ett fyrsiffrigt nummer också, som bara kan ringas till från Frankrike vilket är extra svindyrt med en svensk mobil)

free3

Tchatten har en egen kö. Först en kö för att nå chatten, ( två timmar), och sen en kö för att sitta och vänta.

free10

free11

Under tiden försöker jag lägga in ett mobilnummer på personliga uppgifter, men det går bara att göra från den uppkoppling som nu är trasig.

free1

Så till slut blir det kontakt, chatkontakt. De vägrar att ringa upp till den mobil som är placerad bredvid boxen, och envisas med att fråga mig, i Sverige, vilka lampor som blinkar på modemet. Så jag ringer till kompisens mobil, som talar om hur det ser ut och sen chattar jag svaret. Chatten frågar om sladdarna är av uwxyz typ, jag kollar med kompisen och chattar svaret.
Chatten frågar om det har åskat och sen en tre meningar lång teknisk fråga som jag måste google translatea för att fatta och knappt fattar ändå. Men jag beslutar mig för att det har inte åskat och att all teknik är precis som den ska vara eftersom det fungerat fram till nu.
Så vill de ha modellnummer på modemet, jag får det på mobilen och chattar det vidare, så vill de veta vad klockan är på modemet och jag säger att det inte syns eftersom det är därför jag ringer, för att modemet inte fungerar.
Sen kommer fyra långa haranger typ finstilt kontrakt, som jag svarar “tout en ordre” på och sen meddelar de att de ska meddela oss när de har något att meddela.
Och nu går vi in på fjärde dagen….
Vi försöker nå dem igen. Men det går inte, för vi har redan nått dem. Så det blir till att öppna ett helt nytt ärende. Vi tar om det från början ….

free01

Det är många som chattar just nu. Återkom om en stund.

free02

Och för att visa att man verkligen arbetar på free, så finns den här filmen att titta på medan man väntar. Den visar hur man rycker ut. They mean business! Dont call us, we call you.
Läget nu är att de har “linjen under observation”, och att de vill ha ett mobilnummer att ringa till, men det ska vara en fransk mobil. De tänker nämligen tala om på den franska mobilen när de kan komma, och innan vi skaffar en fransk mobil kan de inget säga. Och sen är chatten över, jag tror det är lunchdags.
Men efter uppkopplad chat igen, ca tre timmar senare, är det någon som förbarmar sig och kan på chatten meddela att de kommer och tittar om fem dagar.Som sagt – comhem är inte värst alltid.

Bild från Arhammars blogg