Varför jag skippar Crystone

Jag har köpt domäner jag inte behöver, bara för att de inte kostade mer än 9 kronor att registrera. Typ musiq.se, dreamfact.se, dromfab.se och sånt. Man skulle kunna klassa det som “bra-att-ha” domäner, ett tag.
Det är internetleverantören Crystone som sålt ut, och jag tänkte att jag lika gärna kunde lägga dem där också, på deras internethotell.
Det var inget bra beslut, inte alls. Egentligen bara en ljuspunkt – Emilia H på deras support. Se där en tjej som kan lyfta ett hotell till oförtjänta höjder. Tips: anställ henne och få en guldgruva. Men trots Emilia H går jag nu till Binero även med mina nya domäner, kanske jag lägger någon på citynetwork och Levonline också.
Och varför inte Crystone? Jo:

Varför jag skippar #crystone 1. Man kan bara ladda upp två filnamn i taget på ftp. Fixades efter tre dagar genom Emilias tips om att ändra antalet filer som kan laddas upp samtidigt från 5 till 1, i ftp-programmet Transmit. Det som funkar på alla andra internethotell funkar inte på Crystone.
Varför jag skippar #crystone 2. Efter två dagar kan jag fortfarande inte regga en emailadress.
Varför jag skippar #crystone 3. Webbmail funkar inte. Vidarebefordring är långsam.
Varför jag skippar #crystone 4. Ett supportsvar som “Som felet säger, login namnet existerar redan, vänligen återanvänd existing service user eller radera den och sedan återskapa den.” Ja, det är det jag vill ha hjälp med!
Varför jag skippar #crystone 5. När samma emailproblem som snabbt fixades via chatten igår, nu dras i långbänk via långsam supportmail.
Varför jag skippar #crystone 6. tips som “välj existing service user så får ni upp de tillgängliga”. Nej det får jag inte.
Varför jag skippar #crystone 7. tips som “Om ni vill skapa en adress på en domän behöver ni sätta qmail på domänen, det görs under alla domäner, tryck på domänen och lägg till qmail på domänen i fråga.” Det är ju redan gjort.
Varför jag skippar #crystone 8. Jag vill ha servicetekniker som kollar upp frågan, inte drar standardsvar utan att kolla själv.
Varför jag skippar #crystone 9. Gillar inte servicetekniker som går hem mitt i ett ärende utan att lämna över eller svara.
Varför jag skippar #crystone 10. Alldeles för ytlig FAQ.
Varför jag skippar #crystone 11. De har bara en Emilia. Skulle behöva fler som hon.

Och så den här konversationen nedan med Jonathan, som helt i onödan höll mig vaken till två på natten bara för att sen “slänga chatten i örat” vilket är en ny upplevelse. Nån annan där ute som tror sig sett den förlorade filen wp cs5? Skicka den till Jonathan, han behöver den tydligen.
(Och inom parentes sagt, min hemsida fungerade helt plötsligt utan att en enda jävla fil lagts till på min ftp, så det var antagligen något annat fel. Ett fel som Jonathan ville dölja kanske?)

Man säger att en dålig supporttekniker betyder inte att ett helt internetföretag är dåligt.
Men med bara EN bra supportperson, Emilia, så är det inte speciellt bra heller.

Bild från Arhammars blogg