På trappan 90 år senare

Det var några år sedan. Ur det gamla fotoalbumet föll en bild. Det föreställer min farmor och en väninna utanför en offentlig byggnad. De står på en trappa och väninnan verkar glad medan min farmor slår ner ögonen och korsar sina fötter medan hon lutar sig lite mot muren som ramar in trappan.

I flera år har jag burit med mig bilden, jämfört den med olika byggnader, tittat på bakgrunder, letat byster på pelare men inte funnit den rätta platsen. Men så bestämde jag mig för att ta hjälp av internet och gjorde en drive på sociala media. Blogg, Twitter och Facebook, Google+ Instagram och Foursquare.

Det var flera som Retweetade, tips kom in på min blogg och man lade ut förfrågan på facebookgrupper och redan efter några timmar kom svaret; bilden är tagen på trappan till Köpenhamns universitet kunde KG Olsson berätta, via Dodo Nalepa. Vilka hjältar!

Men det är långt till Köpenhamn, och eftersom Molly, till vänster, och Sanne åkte till just Köpenhamn så var de så gulliga att agera fotomodeller på samma trappa, fast 90 år senare.

Saken är för övrigt den att damen till vänster på bilden, min farmor, är Mollys morfarsmor så de står på samma plats, samma trappsteg, fast med 90 år emellan.

Snyggt jobbat, Molly och Sanne, ni lyckas stanna tiden och visa på evigheten. Och en eloge till fotografen Åsa också.

Bläddra bland inlägg