Utsikten från Aspgatan 16 i Solna

Om jag hade kunnat stå i fönstret när jag föddes, och om jag hade tittat ut genom det, hade jag sett Hagalunds gamla IP och däruppe på höjden det gamla vattentornet. Jag hade sett en hel stadsdel som i ett halvsekels återsken betraktas som pittoresk, men som för oss som bodde där och då, 1951, gärna övergavs för något modernare. Aspgatan 16 var ingen lyx, men hade säkert kunnat vara det idag om det hade fått vara kvar och restaurerats som så många andra större hus från den tiden.

Men i Hagalund revs nästan allt, de blå husen formade sig runt den nedtryckta kyrkan och till och med idrottsplatsen försvann under nybyggda hus i Ritorp. Idrottsplatsen som “i alla tider” skulle finnas kvar, enligt gåvobrevet. Alla tider sträckte sig till 2000-talets Solna. Men utsikten upp mot vattentornet är densamma.

Bläddra bland inlägg