Vad är Hej igen?

Hej igen är sidan där vi knyter ihop tiden. Hejigen drivs av mig, Anders Arhammar, som ett fritidsprojekt. :

Vykortet – När du var i Grekland på skolresa och pussade Britt på stranden, så skickade du också hem ett vykort på ditt hotell. Högst upp i ett fönster har du ritat ett kryss, för det var där du bodde. Nu är du tillbaka med hela familjen, (inte Britt, det blev Stina) och går förbi det gamla hotellet. Du pekar uppåt ett fönster och utropar glatt “Där bodde pappa för 15 år sedan”, Och barnen svarar att intresseklubben noterar. Då är det dags att ta en ny bild i samma stil som det gamla vykortet.

 

Hej igen – I ditt album har du en bild på familjen från det gamla sommartorpet, kompisarna och fröken framför matan den första skoldagen, eller när du poserar framför porten där din mormor bodde. Nu, några år senare har alla vuxit, grannarna har flyttat och porten har fått ny färg.  Platsen har ändrats, men den finns kvar, och med hjälp av den gamla bilden lockar du fram ett möte mellan det gamla och det nya.


Nu och då – Här gör du ett besök på en plats du tidigare har varit. Du ska stå på samma plats som förr, och det är klart att det blir bonus för liknande kläder och aktivitet. Det behöver inte nödvändigtvis vara du som står på platsen vid båda tidpunkterna, det kan vara din farfar, faster, hund eller kusin.