Varför man går till apoteket varje dag

receptny

Hej Apoteket. Hur förklarar ni det här?
Då och då nyttjar jag apoteket för att få ut medicin som jag äter dagligen. Det gör jag, som så många andra som besöker apoteket, för att må bra.

Till min hjälp har jag elektroniska recept som min läkare skriver ut och fyller på vid behov. Men min läkare, min sjukdom och apoteket är inte riktigt på samma tåg. Man skulle kunna säga att apoteket alltid är på tåget som går lite senare.
Nu heter ju dagens apotek lite olika, men deras grunduppgift är ändå att förse mig med min medicin, även om jag många gånger går vilse i alla hudkrämer, hårtofsar, parfymer och tandborstar.

Sist jag gick på apoteket, var det som vanligt. Min vanliga medicin fanns inte inne, men den kunde beställas. Det är ingen vansinnigt okänd medicin, det är bara det att den tydligen står lagrad någon annanstans än där den ska nå kunden. Sex förpackningar ska jag ha, och eftersom det är 60 tabletter i varje förpackning så blir det 360 tabletter totalt.

Receptfria Losec får inte röras
Så jag är välkommen tillbaka arbetsdagen därpå. Efter klockan 16 dagen därpå är det som gäller, och som tur är så är dagen därpå en vardag. Då kan jag också hämta min tillfälliga medicin, en burk Lanzoprazol, typ Losec. Den finns visserligen redan i butiken, men bara i receptfri form så den kan jag inte få.

Dagen därpå, framåt kvällen för att vara säker på att medicinen verkligen kommit, är jag åter på apoteket. Två förpackningar av sex har kommit, men eftersom jag inte tycker det räcker så tröttnar jag och går från apoteket “Hjärtat” till apoteket “Apoteket” där de, kors i taket, faktiskt har fyra förpackningar inne.

4/6 lycklig en stund
Jag borde nu var lycklig, och det är jag på sätt och vis: 4/sjättedels lycklig. Men lyckan håller bara i sig tills jag får en lista på mina sparade recept på apotek.

Förundrad konstaterar jag att nästa uttag av min medicin kan jag inte göra förrän tidigast 7 mars 2015. Eftersom jag tar fyra tabletter varje dag så betyder det att efter den 27 januari nästa år har jag ingen medicin kvar, och får ingen heller. Ja, tidigare än så i praktiken. Eftersom jag bara fått ut fyra paket denna gång, så tar min medicin slut redan den 28 december i år, strax efter julafton och före nyåret. Se där ett problem som måste lösas. Jag misstänker att det rör sig om någon felprogrammerad dator någonstans, en sådan som man kan skylla på. En som inte kan räkna.

Välkommen tillbaka
Jag har också en misstanke att apoteket “Hjärtat”, apoteket “Kronan” och apoteket “Apoteket” faktiskt vill att jag ska komma två gånger för varje recept, och gärna däremellan också. För medan jag väntar på min medicin kanske jag frestas att köpa en påse saffran, en deodorant eller tandtråd rekommenderad av nästan alla tandläkare. Eller varför inte den nu ännu effektivare smärtlindrande tabletten, eller till och med den receptfria losecen på hyllan. Den finns det många av, hela tiden.

medicinen

Bild från Arhammars blogg