DNSSWEDEN – Bedrägeri och bluff på riktigt låg nivå

DNSSWEDEN – Bedrägeri och bluff på riktigt låg nivå

Jag fick ett brev, med vänliga hälsningar, från Mikael Bengtsson på "DNS-Sweden", mikael@dnssweden.com . Han vill inte vara med på bild, så vi kan kalla honom för Lars Kuitert istället. Bästa Herr/Fru, Vi har fått en begäran om registrering av webbplatsen...

Välkommen till mitt konsumentarkiv

Bläddra bland inlägg

Digitalisera P-boten

Digitalisera P-boten

Här står en bil på handikapprutan. I bilens fönster finns boendeparkering, så den hade kunnat stå gratis fem meter bakåt eller framåt. Men den står på handikapprutan, som är markerad med ytterst slitna linjer som knappt syns, speciellt som de nyss var täckta av en...

Och priserna bara höjs

Och priserna bara höjs

Det var inte länge sedan som en yoghurt kostade 12,95. Och nu har den sprängt 20 kronorsgränsen. Varför har maten, bara det senaste året, blivit så mycket dyrare? Inte minst på restauranger, där momsen sänktes för att fler skulle få jobb, som det hette. Resultatet för...

En peng ska bort

En peng ska bort

Med de nya svenska mynten i min portmonnä står jag vid butikernas kassor och vrider och vänder på mynten som om jag vore utomlands. Det är ju inte så ofta jag betalar med småpengar längre, det mesta går på kortet eller med swish, så när jag väl ska göra mig av med...

Så här gick det hos Comhem

Så här gick det hos Comhem

Jag fick ett mail från Comhem idag. Det fanns en rubrik som löd Du var nyligen i kontakt med oss berätta hur det gick! Och i mailet skrev Jonas Berggren, som är chef för kundservicen. Vi bryr oss om våra kunder och vi vill att våra kunder ska gilla oss! Passa på att...

Fedex versus UPS

När man väntar en leverans från Kina får man vänta länge, speciellt om avsändaren använder fel leverantör. UPS leveransteknik Onsdag: Ett SMS från UPS "Vi ska leverera ett paket till er, det kräver tullavgifter och moms, vänligen betala på swish eller ring för...

Varför jag byter webbhotell

Varför jag byter webbhotell

Det råder tydligen kalabalik hos Levonline/Crystone/Bineros kundsupport. Så pass, att jag blir tvungen att byta webbhotell för att få det att fungera. De ägs ju numera av samma ägare, Oniva Online Group, som också äger Space2U, som jag inte vet så mycket om. När jag...

Dagen när DN bara höjde med 10 procent

Dagen när DN bara höjde med 10 procent

För ett år sedan betalade jag en årsprenumeration av DN för 3 366 kronor. I år får jag en räkning på nästan 5 000 kr, 4 981 kr, för samma årsprenumeration. Man har alltså höjt priset med nästan 50 %, vilket jag tyckte kändes blodigt. Så jag kontaktade DN via telefon,...

Så slår du tillbaka mot Nummerupplysningen AB

Så slår du tillbaka mot Nummerupplysningen AB

Min kompis Per, och många andra, har blivit blåsta av ett blufföretag som kallar sig för Nummerupplysningen AB. På ett bedrägligt sätt får man folk att ändra en felaktig adress till något nytt, skriva under och skicka tillbaka i ett förbetalt svarskuvert. Vad som är...

Ännu ett lurbrev, nu om Spotify

Ännu ett lurbrev, nu om Spotify

De rullar in alltmer frekvent nu, mailen som försöker lura dig att betala helt i onödan. Eller ännu värre, mailen som försöker få tag i dina kontouppgifter. Här är ett mail som nyligen dök upp i min låda där man vill påskina att jag inte betalt spotify som jag borde....

Ingrid Bergman 100 år

Ingrid Bergman 100 år

I år skulle Ingrid Bergman blivit 100 år, vilket uppmärksammas världen över. Filmen "Jag är Ingrid" kan rekommenderas. Den 20 augusti gavs det ut frimärken med hennes bild på, både i Usa och Sverige. Om man pallrade sig till postmuseum den dagen, så kunde man få alla...

Ett klick på myggbettet lindrar

Ett klick på myggbettet lindrar

När regnet piskat bort den sol som man trodde skulle komma med midsommar, så gav det utrymme för vår inre städpatrull. Idag blev det en djupdykning under handfatet i badrummet. Avloppsrensning och skåpgenomgång. Det som ryms i det skåpet tar upp halva vardagsrummet...

Momsregler ändras 2015

Momsregler ändras 2015

Från första januari 2015 gäller det att hitta vilket EU-land som har lägsta momsen, och köpa dina svenska elektroniska tjänster där. Det är resultatet av nya momsregler som träder i kraft då. Eller om man ser det från andra hållet, om du är i Sverige så måste du i...

Hej Taxichauffören. Du har snott min brors gyllene fredag.

Hej Taxichauffören. Du har snott min brors gyllene fredag.

Min bror, som har färdtjänst för att han inte alltid har det så lätt i vardagen, brukar äta ute sista fredagen i månaden. Det är hans guldkant på tillvaron. Han tjänar ändå 760 kronor i månaden på sina 19 dagars arbete på Tunapack. Drar man av de 665 som han betalar...

Varför man går till apoteket varje dag

Varför man går till apoteket varje dag

Hej Apoteket. Hur förklarar ni det här? Då och då nyttjar jag apoteket för att få ut medicin som jag äter dagligen. Det gör jag, som så många andra som besöker apoteket, för att må bra. Till min hjälp har jag elektroniska recept som min läkare skriver ut och fyller på...

En servicedag hos Upplands Motor

En servicedag hos Upplands Motor

Det är dags att serva bilen, en Renault Megane. Den har gått 6 000 mil, så en liten lampa på instrumentbrädan talade om att nu var det dags. Och det var ju fiffigt, även om den höll på att skrämma slag på föraren vid tillfället, som efter lite bläddrande i...

read more
Det lönar sig att klaga

Det lönar sig att klaga

För ett tag sedan skrev jag på min blogg att Banknorwegians mastercard inte går att använda om man ska tanka fullt i Sverige. Och jag skrev att det irriterat mig rätt mycket och framförallt länge. Det visade sig dessutom att flera irriterat sig på samma sak. Men nu...

read more
Det nya frimärket som inte gick att köpa

Det nya frimärket som inte gick att köpa

And the times they are a changin´. Häromdagen kom det ut ett nytt frimärke i Sverige. När det kommer ut nya frimärken i Sverige, så brukar de sättas på ett kuvert och stämplas den dag de kommer ut. Frimärkena som kom ut måndagen den 17 mars var nordiska med 12 kronors...

read more
LågenergiKaffe och kapsellampa

LågenergiKaffe och kapsellampa

Var tog watten vägen? Och har någon trott att det blivit lättare att koka kaffe? Nya tider skapar nya gåtor. Förr: 6 koppar vatten, sex mått kaffe i filtret, ett till mått för kannan, knäpp på och kaffet strax klart. Att blandas ut med mjölk och kanelbulle, alltefter...

read more
Låt inte Nordea blåsa dig på 50 spänn

Låt inte Nordea blåsa dig på 50 spänn

Så... Någon har skickat pengar till dig. Den gamla vägen. Och då får du hem ett papper där det står att du kan lösa ut de 75 kronorna i affären, men det kommer att kosta dig 25 kronor. Eller så kan du gå på Nordea och det kommer att kosta dig 50 kronor. Förutom att du...

Frebacos luftiga havrekuddar borde skakas tidigare

Frebacos luftiga havrekuddar borde skakas tidigare

Hej Frebacos havrekuddar. Vill bara meddela att det är ju ett lovvärt initiativ att spara in på påsen av "miljöskäl". Men borde inte samma "miljöskäl" kunna ligga till grund för att också spara in på förpackningen? Nu packar ni in kuddar och luft i lika delar, vilket...

Skräpmail i verkligheten

Skräpmail i verkligheten

Skräpmailare är ett otyg, men här på bloggen har jag en plugin, Akismet, som stoppar det mesta. ( Skräpmail är som oönskad reklam, fast i min virtuella brevlåda). 62 715 kommentarer har det stoppat i sin papperskorg. De senaste oönskade kommentarerna på min blogg är...

Priset på Kexchoklad

Priset på Kexchoklad

Priset på kexchoklad är förvirrande. Nu får man två stora för 15 kronor. Längre bort ligger 4 för 6.50 styck. Sedan finns det påsar också, och små styckebitar där tre kostar 12 kronor. Vad ska jag köpa för att få mest kexchoklad för pengarna? Ja inte går jag på macken...

Med dild o mortot på menyn

Med dild o mortot på menyn

Eu slår igenom i våra matbutiker. Helt plötsligt ser mjölkpaketen annorlunda ut, ostpaketen är uppskurna och salamin kommer i alla möjliga smaker, former och mönster. Bäst före datum förkortas på olika sätt beroende på varans ursprung, så man vet inte om den gick ut...

Kolla kvittot – andra gör det

Kolla kvittot – andra gör det

Precis när jag lite självtröstande insett att bra saker sällan inträffar av sig självt, så råkar jag titta på mitt kvitto efter att ha handlat på Ica Maxi. Det gör jag aldrig egentligen. Men den här dagen gör jag det, och ser att man inte gett mig tre rätter för 65...

Köp Xbox – med döden som insats

Köp Xbox – med döden som insats

Jag har köpt en Xbox 360. Nöje, spänning, underhållning, en hel värld vid mina fötter. Reklamen är förförisk. Va kul det ska bli, vad mycket man kan göra, en hel värld, ja tusen världar att utforska och uppleva. Och min vana trogen tänkte jag tillbringa kvällen med...

Comhem – folkets fiende

Comhem – folkets fiende

Jessica är en röst i en allt större kör, som upptäcker att comhem behandlar sina kunder godtyckligt, nedlåtande och självförhävande. Dom är dåliga på kundrelationer helt enkelt. Självgoda. Värda att undvikas till varje pris. Sök på Google så ser ni. Och idag finns det...

Ikea har blivit kundvänligt med åren

Ikea har blivit kundvänligt med åren

Från att ha varit ett skämt och ett exempel på att det alltid fattades något, har Ikea blivit ett mönster av kundvänlighet. Behöver man en säkring så får man en hel låda med tio stycken, så att det räcker ett tag. På kundtjänst finns en hel ploppvägg med skruvar,...

Aja baja säger Nix – och inget mer

Aja baja säger Nix – och inget mer

Jag har fått en vänlig hälsning från DM-nämnden. Vet du inte vad det är? Jo, så här skriver de på sin hemsida. ” DM-nämnden är det synliga uttrycket för direktmarknadsföringsbranschens vilja till självreglering. DM-nämnden följer direktmarknadsföringens utveckling,...

Den dyra filmjölken

Den dyra filmjölken

Det här är en historia som går i repris för det har inte blivit bättre. Tvärtom. Den handlar om hur man ska undvika att filmjölken kostar 274 kronor och 50 öre. När min mamma blev sugen på filmjölk så kunde hon förr gå ner på macken och köpa ett paket för 13.50. På...

Dåligt utfört verkstadsjobb på Audi

Dåligt utfört verkstadsjobb på Audi

Det är dags att vi som konsumenter tar tillbaka vår rätt och använder den makt vi faktiskt har. Som detta med verkstäder till exempel. Det enda man kan göra numera är att klaga. Så här. I 23 dagar har jag varit av med bilen för en lackering höger fram, en...

Länsförsäkringars bilförsäkring under luppen

Länsförsäkringars bilförsäkring under luppen

Jag blev påkörd av en oaktsam förare som repade upp hela sidan av min bil. Jag får den omlackerad och uträtad av verkstaden, genom motpartens försäkringsbolag, Länsförsäkringar. Under minst 10 arbetsdagar är jag nu utan bil, som jag behöver i tjänsten. Jag är därför...

Varför jag skippar Crystone

Varför jag skippar Crystone

Jag har köpt domäner jag inte behöver, bara för att de inte kostade mer än 9 kronor att registrera. Typ musiq.se, dreamfact.se, dromfab.se och sånt. Man skulle kunna klassa det som "bra-att-ha" domäner, ett tag. Det är internetleverantören Crystone som sålt ut, och...

Jag tycker det är skit med apoteket!

Jag tycker det är skit med apoteket!

Intervju med mig på SVT.se i samband med artikel om att det är svårt att få ut sina mediciner på apoteket numera. SVT Nyheter har hittills fått ett stort antal mejl från personer som berättar att de inte fått sin medicin när de försökt hämta ut den. Anders Arhammar i...

Scandic stamgästkort är ingen fördel

Scandic stamgästkort är ingen fördel

När jag är ute och reser vill jag bo bra, med bra komfort och helst till ett bra pris. Jag är gärna märkestrogen, men då vill jag ha något tillbaka. Så jag tänkte att jag blir stamgäst hos Scandic. Dum idé. Vad får jag som stamgäst hos Scandic? Jag får tillgång till...

Make your own müsli

Make your own müsli

Mix 5 cups rolled oats 5 cups rye meal 2 cups sunflower seeds 1 cup flaxseed 1.5 cup coarsely chopped almonds Then add 1.5 cups water mixed with two tablespoons of oil. (You can also add some salt and, for an extra kick and if you´re not a diabetic, honey in the...

Free, värre än comhem

Free, värre än comhem

Har ni tröttnat på inkompetenta eller bara onåbara, krångliga och ovilliga kundtjänster? Var glada att ni inte behöver kontakta free.fr, som är en motsvarighet till vårt svenska comhem fast i Frankrike. De är faktiskt snäppet sämre än comhem vilket jag inte trodde var...

Vardagsproblem – tvätta tvättmaskin

Vardagsproblem – tvätta tvättmaskin

Hur tvättar man en tvättmaskin? Det räcker inte med att ta bort ludden, det finns andra problem. Där, inuti gummilisten, är det skitigt och där biter varken yes eller via. Och har man otur så kommer den vita tvätten ut med svarta ränder som den får när den dras genom...

Penningtvätt med citronsyra

Penningtvätt med citronsyra

Jag har hittat en gammal portmonnä med snus och pengar i. Snuset är antagligen orsaken till att många av kopparpengarna i den slitna portmonnän fått en grön färg, som dessutom kladdat av sig på silverpenningarna. De har ärgat igen, därinne i mörkret. Portmonnän har...

Vem snor Milkos krona?

Vem snor Milkos krona?

Nej Milko, det här går inte ihop för mig. En mjölkbonde får 2.80 per liter av Arla. Tills helt nyligen fick mjölkbönderna 2.70 av Milko. Nu ska man höja priset på mjölken med en krona, som "helt ska gå till mjölkbönderna", enligt Milkos talesman. Men den nya...

Bensinpriset slår alltid rekord på midsommar

Bensinpriset slår alltid rekord på midsommar

Har ni märkt att oljebolagen alltid höjer bensinpriset till midsommar? Det är så markant att branschorganisationen SPI inte gärna vill visa upp det, om man går till deras statistiksida. Så här ser det ut där, det är nästan så man kan tro att priserna gått ner. Men 95...

Kivas USA-satsning gör mig skeptisk

Kivas USA-satsning gör mig skeptisk

Kiva hade en underbar idé. Genom att förmedla microlån till behövande småföretagare i tredje världen fick de mig att känna att mina pengar verkligen gjorde nytta. Så togs ett beslut att man även skulle börja låna ut pengar till företagare i USA. Plötsligt blev...

Så hittar du din Iphone

Så hittar du din Iphone

Ponera att du förlorat din Iphone. Nu blir den lättare att hitta, om du har ett MobileMe konto. I din Iphone går du in under Inställningar, epost-kalendrar-kontakter, ditt mobilme konto, och aktivera hitta min iphone (längst ner). Sen kan du enkelt hitta din iphone,...

Så får du MMS i Telia Iphone

Så får du MMS i Telia Iphone

Först uppgraderar du till nya systemet 3.0. Det görs via Itunes, tar lite tid men fungerar efter att jag i mitt fall har fått ta ut mobilen, göra en hårdstart och lägga in pinkoden. Hårdstart, det är stänga av knappen och menyknappen samtidigt en stund. En nervös...

Lågprisflyget är inte alltid så billigt

Lågprisflyget är inte alltid så billigt

Det har blivit allt billigare att flyga, speciellt om man kan åka på lite udda tider. Men det är inte alltid så billigt som det står i annonserna. Där gäller "från-priser", och från-priserna är det ytterst sällan man får tag i. Sedan kommer alla tillägg. Det är...

Burn in hell, Explorer

Burn in hell, Explorer

Internet Explorer is a bloggExploder. Making web sites to suit Internet Explorer is like building Lego with ice cubes. All other browsers will recognize and deal with the ice gently. Explorer puts everything in an exploding oven, probably singing "Burn baby, Burn"....

Onda märket till hemtjänstens tjyvar

Onda märket till hemtjänstens tjyvar

Nu berättar tidningarna åter om stölder inom hemtjänsten. Här har vi att göra med den värsta sortens skurkar, de som utnyttjar de svagaste. I Fantomen kallas de för vråkar. Lågt stående varelser som förtjänar det onda märket på båda sidorna av hakan. Jag kan berätta...

Dåliga tider för Coca cola, banker, Statoil och Merck

Dåliga tider för Coca cola, banker, Statoil och Merck

Dryckesjätten Coca Cola redovisar en vinst före skatt på 1,8 miljarder dollar för årets första kvartal. Det är en försämring jämfört med vinsten på nästan 2,0 miljarder dollar samma period i fjol. Försäljningen sjönk från 7,4 miljarder dollar till 7,2 miljarder...

Nordea skinnar oss på ören

Nordea skinnar oss på ören

Först trodde jag det var ett aprilskämt - men Nordea menar allvar. Ett öre debiterat i någon sorts skuldränta. Och det är väl så, att nu när räntorna ligger runt noll procent, i alla fall på det vi sparar, så gäller det att hitta nya inkomstvägar. Och ett öre här och...

Googlemaps hemliga ställen

Googlemaps hemliga ställen

Det finns 51 grejer du inte får se på google maps. Till exempel ett flygfält i Holland. Och några platser visas fast med gamla bilder, till exempel vita huset. Och det är ju intressant. Men jag tippar att det finns fler platser som inte är sig riktigt lika. Och mycket...

Vill du hjälpa Aftonbladet?

Vill du hjälpa Aftonbladet?

Självklart, speciellt när du nu har hittat ner på mitt datorskrivbord. Så, javisst, shoot man, shoot. Det gick rätt bra. Ett tag. Jag drog mitt strå till stacken. Men sedan blev det klurigt. De ville veta om vad jag trodde om människorna som producerat dagens...

Åbergs museum i Bålsta

Åbergs museum i Bålsta

Åbergs museum är ett precis lagom utflyktsmål, där det ligger i Bålsta utanför Stockholm. Nära nog för att man ska kunna ta sig dit, men långt bort nog för att många drar sig, och därför lämnar fältet fritt för andra. Banarnes djungel är extra spännande,...

American Express duger inte

American Express duger inte

Vad ska man säga? Inte ovanligt. Och dagen efter får man ett brev. 1 150 kronor vill American Express ha av mig, för att jag ska använda deras kort ett år till. Ett kort som jag kan få gratis i vilket köpcenter som helst. När jag påpekar detta så drar man gärna ner...

Nix Fortum, aldrig mer

Nix Fortum, aldrig mer

I en dryg vecka har dom ringt till mig från 0480-463068. Varje gång jag svarat har de lagt på, ibland flera gånger om dagen. 0480-463068 ringde mig idag igen och efter två veckors pina, var jag äntligen snabb nog att svara, och det visade sig vara från Fortum. Så nu...

Varukorgarnas limo finns på Maxi

Varukorgarnas limo finns på Maxi

Ica har allt större varuvagnar, för att man inte ska tro att man köpt så mycket och för att själva vagnen inte ska begränsa antalet varor vi köper. Ica Maxi har ytterligare maximerat varuvagnen till att bli något ledbussliknande, med plats för allt. Den har genom sin...

Vanliga mjölken kommer från sjuka ryska djur

Vanliga mjölken kommer från sjuka ryska djur

Numera köper vi ekologiskt och höjer därför matutgifterna frivilligt. På paketet till den ekologiska vispgrädden står det att den kommer från svenska bondgårdar med friska djur. Så köper du inte ekologisk grädde riskerar du tydligen att den kan komma från ryska...

Butikerna blir som levande inredningstips

Butikerna blir som levande inredningstips

Nu ser butikerna ut som uppslag i de flottare inredningstidningarna. Softad musik leder mig fram till en reservdelsdisk hos Miele i Solna, där jag ska hämta en liten fjäder till ett dammsugarrör som gått sönder. Den är liten och kostar 67 kronor. Ett nytt...

Rusta hjälpte till – till slut

Rusta hjälpte till – till slut

Uppdatering: Efter en kontakt med Rustas huvudkontor har frågan till slut lösts. Förutom det trasiga tältet involverade lösningen också ett helt nyköpt tält, som vi inhandlat när vi i första läget blev nekade hjälp i den lokala Rustabutiken i Barkarby. 1. Vi lämnade...

Rustas varor rasar och varumärket rostar

Rustas varor rasar och varumärket rostar

Vi ringde till Rusta för att klaga på deras partytält. Det hade brakat ihop. På kontoret sa de att vi kunde komma in och reklamera tältet, så skulle vi få ett nytt. Det är bara det att man centralt säger en sak - väl på Rusta i Barkarby är det en helt annan historia....